Cégalapítás info vonal: +36 30 220 1100

info@cegalapitas.net

562905 - Szociális étkeztetés

Szociális étkeztetés (szociális alapszolgáltatás),

1. Ha az egyéni vállalkozó a működési engedéllyel rendelkező fenntartó, és maga is nyújt személyes gondoskodást, akkor:

- szerepel az intézményi regiszterben, http://szocialisportal.hu/mukeng, és - szerepel a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság működési nyilvántartásban.

2. Ha az egyéni vállalkozó a működési engedéllyel rendelkező fenntartó, de maga nem nyújt személyes gondoskodást, csak alkalmazottat foglalkoztat, akkor

- szerepel az intézményi regiszterben, http://szocialisportal.hu/mukeng, de - nem szerepel a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság működési nyilvántartásban.

3. Ha az egyéni vállalkozó alvállalkozóként közreműködik egy működési engedéllyel rendelkező - nem egyéni vállalkozó - szolgáltatónál, intézménynél és maga nyújtja a személyes gondoskodást, akkor:

- nem szerepel az intézményi regiszterben, http://szocialisportal.hu/mukeng, de - szerepel a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság működési nyilvántartásban.

A tevékenységhez külön engedély szükséges!

A tevékenységhez bejelentés NEM szükséges!

Engedélyező hatóság: A Kormány az 1993. évi III. törvény alkalmazása során működést engedélyező szervnek a fővárosi és megyei kormányhivatalt jelöli ki.

A 369/2013. (X. 24.) Korm. rendelet 4. § szerinti hatósági eljárásokban - a 4. § (2)-(6) bekezdésben meghatározott kivételekkel - az engedélyes címe szerint illetékes működést engedélyező szerv jár el.

A Kormány a szolgáltatói nyilvántartást vezető szervnek és a szolgáltatói nyilvántartás elektronikus adatfeldolgozójának a Magyar Államkincstár központi szervét (a továbbiakban: Központ) jelöli ki.

Engedélyt előíró jogforrás: 1993. évi III. törvény

369/2013. (X. 24.) Korm. rendelet

8/2000. (VIII. 4.) SzCsM rendelet

Szolgáltatás piacfelügeleti hatóság által vezetett internetes nyilvántartás: http://szocialisportal.hu/mukeng

Vissza a listához

Cégalapítás online