Cégalapítás info vonal: +36 30 220 1100

info@cegalapitas.net

631104 - Adatfeldolgozási szolgáltatás

Ebbe a tételbe tartozik:
- az ügyfél adatainak teljes feldolgozása és azokból speciális jelentések, adat összeállítások készítése vagy automatizált adatfeldolgozás és adatbevitel, beleértve az adatbázis-futtatást
- az összeállítás elhelyezés; az ügyfél szerverei és más IT-eszközei számára biztonsági tárhely biztosítása (A szolgáltatás tartalmazza az ügyfél hardverei és szoftverei biztosítását, a kapcsolatot az internethez vagy más kommunikációs hálózathoz, és a szokásos szerver felügyeletet. Az ügyfél felel az operációsrendszer, a hardver és a szoftver üzemeltetéséért.)

Engedélyköteles a tevékenység?

A tevékenységhez külön engedély NEM szükséges! A tevékenységhez bejelentés NEM szükséges!


Cégtemetők közé jegyezné be a cégét?

Az mno.hu és az index.hu alábbi cikkeiben olvashat a cégtemetőnek nevezett (egyébként cégalapítást is végző) szolgáltató esetéről.

Mi azt valljuk, hogy egy komoly vállalkozó nem kötheti össze a cégét semmilyen szinten ilyen jellegű kétes szolgáltatásokkal, amelyek indokolatlanul az adóhatóság kiemelt célpontjává teszik vállalkozását.

A fapados szolgáltatókat és cégtemetőket leginkább az ingyenes szolgáltatások és pár ezer forintos költségek jellemzik.

Ezek a vállalkozások csak így tudnak ügyfelet szerezni, szakmailag a legtöbb esetben minősíthetetlen az általuk végzett szolgáltatás, a cégeljárás kimenetele kétséges.

Feltérképezték a cégtemetőket (mno.hu)
Ezernyolcszáz cég a Podmaniczky utcában
(index.hu)