Cégalapítás info vonal: +36 30 220 1100

info@cegalapitas.net

691006 - Permegelőző, konfliktuskezelő közvetítés (kivéve: büntető ügyekben)

Ebbe a tételbe tartozik:
- a közreműködés, amely magába foglalja az egyezségi eljárást vagy közvetítést a munkavállalók és a vezetők, illetve cégek vagy magánszemélyek közötti vita esetén az egyezség létrehozása érdekében
- a permegelőző, konfliktuskezelő közvetítés gazdasági-, munka-, polgári jogi ügyekben
- a polgári jogviták bírságon kívüli rendezésében közreműködő bejegyzett közvetítők (mediátor) tevékenysége
Nem ebbe a tételbe tartozik:
- a permegelőző, konfliktuskezelő közvetítés büntető ügyekben, lásd: 691007 - Permegelőző, konfliktuskezelő közvetítés büntető ügyekben

Engedélyköteles a tevékenység?

Közvetítés a 2002. évi LV. törvény alapján.

A közvetítés a 2002. évi LV. törvény alapján lefolytatott olyan sajátos permegelőző vagy bírósági, illetve hatósági eljárás befejezését elősegítő, egyeztető, konfliktuskezelő, vitarendező eljárás, amelynek célja a vitában érdekelt felek kölcsönös megegyezése alapján a vitában nem érintett, harmadik személy (a továbbiakban: közvetítő) bevonása mellett a felek közötti vita rendezésének megoldását tartalmazó írásbeli megállapodás létrehozása.

A közvetítő feladata, hogy a közvetítés során pártatlanul, lelkiismeretesen, legjobb tudása szerint közreműködjön a felek közötti vitát lezáró megállapodás létrehozásában.

A tevékenységhez külön engedély szükséges!

A tevékenységhez bejelentés NEM szükséges!

Cégtemetők közé jegyezné be a cégét?

Az mno.hu és az index.hu alábbi cikkeiben olvashat a cégtemetőnek nevezett (egyébként cégalapítást is végző) szolgáltató esetéről.

Mi azt valljuk, hogy egy komoly vállalkozó nem kötheti össze a cégét semmilyen szinten ilyen jellegű kétes szolgáltatásokkal, amelyek indokolatlanul az adóhatóság kiemelt célpontjává teszik vállalkozását.

A fapados szolgáltatókat és cégtemetőket leginkább az ingyenes szolgáltatások és pár ezer forintos költségek jellemzik.

Ezek a vállalkozások csak így tudnak ügyfelet szerezni, szakmailag a legtöbb esetben minősíthetetlen az általuk végzett szolgáltatás, a cégeljárás kimenetele kétséges.

Feltérképezték a cégtemetőket (mno.hu)
Ezernyolcszáz cég a Podmaniczky utcában
(index.hu)