Cégalapítás info vonal: +36 30 220 1100

info@cegalapitas.net

702206 - Közbeszerzési tanácsadás

Ebbe a tételbe tartozik:
- a felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadó, aki a közbeszerzési eljárás előkészítése és lefolytatása során a közbeszerzési szakértelmet biztosítja
Lábjegyzet: 2015. évi CXLIII. törvény - a közbeszerzésekről
257/2018. (XII. 18.) Korm. rendelet - a felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadói tevékenységről

Engedélyköteles a tevékenység?

Felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadói tevékenység.

Felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadó: az a közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. törvény 187. § (14) bekezdésében meghatározott kizáró okok hatálya alá nem tartozó természetes személy, aki a Közbeszerzési Hatóság által vezetett névjegyzékben szerepel.

A tevékenységhez külön engedély szükséges!

A tevékenységhez bejelentés NEM szükséges!

Engedélyező hatóság: A Közbeszerzési Hatóság (továbbiakban: Hatóság) naprakészen vezeti és a honlapján közzéteszi A felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadóK névjegyzékét.

A kérelmezők a névjegyzékbe vétel iránti kérelmüket a Hatóság honlapján közzétett, a névjegyzékbe vételhez szükséges adatok és mellékletek felsorolását tartalmazó dokumentum (űrlap) kitöltésével nyújthatják be a Hatóságnak.

Engedélyt előíró jogforrás: 2015. évi CXLIII. törvény

257/2018. (XII. 18.) Korm. rendelet

Szolgáltatás piacfelügeleti hatóság által vezetett internetes nyilvántartás: https://www.kozbeszerzes.hu/hirek/elerheto-a-felelos-akkreditalt-kozbeszerzesi-szaktanacsadok-nevjegyzek

Cégtemetők közé jegyezné be a cégét?

Az mno.hu és az index.hu alábbi cikkeiben olvashat a cégtemetőnek nevezett (egyébként cégalapítást is végző) szolgáltató esetéről.

Mi azt valljuk, hogy egy komoly vállalkozó nem kötheti össze a cégét semmilyen szinten ilyen jellegű kétes szolgáltatásokkal, amelyek indokolatlanul az adóhatóság kiemelt célpontjává teszik vállalkozását.

A fapados szolgáltatókat és cégtemetőket leginkább az ingyenes szolgáltatások és pár ezer forintos költségek jellemzik.

Ezek a vállalkozások csak így tudnak ügyfelet szerezni, szakmailag a legtöbb esetben minősíthetetlen az általuk végzett szolgáltatás, a cégeljárás kimenetele kétséges.

Feltérképezték a cégtemetőket (mno.hu)
Ezernyolcszáz cég a Podmaniczky utcában
(index.hu)