Cégalapítás info vonal: +36 30 220 1100

info@cegalapitas.net

711112 - Igazságügyi szakértés településrendezési területen

Ebbe a tételbe tartozik:
- a bíróság, az ügyészség, a rendőrség (hatóság) kirendelése, vagy megbízása alapján, szakértői díj ellenében végzett igazságügyi szakértői tevékenység - szakvéleményhez szükséges vizsgálatok elvégzése, szakvélemény elkészítése, tényállás megállapítása, a szakkérdés eldöntése - településrendezési területen
Lábjegyzet: 2016. évi XXIX. törvény az igazságügyi szakértőkről
9/2006. (II. 27.) IM rendelet az igazságügyi szakértői szakterületekről, valamint az azokhoz kapcsolódó képesítési és egyéb szakmai feltételekről

Engedélyköteles a tevékenység?

Igazságügyi szakértés településrendezési területen

A tevékenységhez külön engedély szükséges!

A tevékenységhez bejelentés NEM szükséges!

Engedélyező hatóság: Az igazságügyi szakértő az igazságügyi szakértői tevékenységet önálló tevékenységként, egyéni vállalkozóként, társaság vagy szolgáltató tagjaként vagy alkalmazottjaként, illetve igazságügyi szakértői intézmény vagy igazságügyi szakértői intézet, igazságügyi szakértői testület vagy más szerv nevében végezheti.

Az igazságügyért felelős miniszter az igazságügyi szakértő részére a 19/2006. (IV. 24.) IM rendelet mellékletében meghatározott igazságügyi szakértői igazolványt ad ki.

Az igazolvány a szakértőnek az igazságügyi szakértői tevékenység végzésére való jogosultságát igazolja, és - a személyazonosság igazolását kivéve - egyéb személyi okmány felmutatása nélkül is tanúsítja a benne foglalt adatokat. Az igazolványt a szakértő kizárólag az igazságügyi szakértői tevékenysége során használhatja fel.

Engedélyt előíró jogforrás: 2016. évi XXIX. törvény

19/2006. (IV. 24.) IM rendelet

Szolgáltatás piacfelügeleti hatóság által vezetett internetes nyilvántartás: https://inyr.im.gov.hu/Szakertok

Cégtemetők közé jegyezné be a cégét?

Az mno.hu és az index.hu alábbi cikkeiben olvashat a cégtemetőnek nevezett (egyébként cégalapítást is végző) szolgáltató esetéről.

Mi azt valljuk, hogy egy komoly vállalkozó nem kötheti össze a cégét semmilyen szinten ilyen jellegű kétes szolgáltatásokkal, amelyek indokolatlanul az adóhatóság kiemelt célpontjává teszik vállalkozását.

A fapados szolgáltatókat és cégtemetőket leginkább az ingyenes szolgáltatások és pár ezer forintos költségek jellemzik.

Ezek a vállalkozások csak így tudnak ügyfelet szerezni, szakmailag a legtöbb esetben minősíthetetlen az általuk végzett szolgáltatás, a cégeljárás kimenetele kétséges.

Feltérképezték a cégtemetőket (mno.hu)
Ezernyolcszáz cég a Podmaniczky utcában
(index.hu)