Cégalapítás info vonal: +36 30 220 1100

info@cegalapitas.net

721901 - Egyéb természettudományi, műszaki kutatás, fejlesztés

Ebbe a tételbe tartozik:
- a kutatás és kísérleti fejlesztés a természet- és műszaki tudományok területein, kivéve a biotechnológiai kutatást és kísérleti fejlesztést (hővel, fénnyel, elektromágnesességgel, csillagászattal stb. kapcsolatos kutatás, fejlesztés)
- a kutatás és fejlesztés a természettudományok területein (állatok, növények és mikroorganizmusok fiziológiájával és ökológiájával kapcsolatos kutatás, fejlesztés)
- a kutatás és fejlesztés a műszaki tudományok és technológia területein (öntvényekkel, fémekkel, gépekkel, elektromossággal, kommunikációval, hajókkal, repülőkkel, közművekkel, építkezéssel stb. foglalkozó alkalmazott tudománnyal és technológiával kapcsolatos kutatás és fejlesztés)
- a kutatás és fejlesztés az orvostudományok területein (betegségek kezelésével, betegségmegelőzéssel, gyógyszerészettel stb. kapcsolatos kutatás és fejlesztés)
- a kutatás és fejlesztés a mezőgazdasági tudományok területein (mezőgazdasági technikákkal, gyümölcskultúrákkal, erdészettel, állattartással, haltenyésztéssel stb. kapcsolatos kutatás és fejlesztés
- az interdiszciplináris kutatás és fejlesztés, alapvetően természettudományi és műszaki területen
- a természet- és mérnöktudományi kutatás, fejlesztés eredeti termékei - tudományos eredeti termékek a természet- és mérnöktudományok területén (kivéve a biotechnológiát), pl. olyan találmányokra, termékekre és folyamatokra vonatkozó ötletek, tervek, tervrajzok, formulák, amelyeket ipari tulajdonként, szakmai titokként, szabadalomként stb. védeni és engedélyeztetni lehet
- az ipari szabadalom
Nem ebbe a tételbe tartozik:
- a kutatás és fejlesztés a környezeti és ipari, az egészségügyi, a mezőgazdasági biotechnológia területén, lásd: 721101 - Biotechnológiai kutatás, fejlesztés
- a kutatás és fejlesztés eredeti termékei a biotechnológia területén, lásd: 721101 - Biotechnológiai kutatás, fejlesztés

Engedélyköteles a tevékenység?

A tevékenységhez külön engedély NEM szükséges! A tevékenységhez bejelentés NEM szükséges!


Cégtemetők közé jegyezné be a cégét?

Az mno.hu és az index.hu alábbi cikkeiben olvashat a cégtemetőnek nevezett (egyébként cégalapítást is végző) szolgáltató esetéről.

Mi azt valljuk, hogy egy komoly vállalkozó nem kötheti össze a cégét semmilyen szinten ilyen jellegű kétes szolgáltatásokkal, amelyek indokolatlanul az adóhatóság kiemelt célpontjává teszik vállalkozását.

A fapados szolgáltatókat és cégtemetőket leginkább az ingyenes szolgáltatások és pár ezer forintos költségek jellemzik.

Ezek a vállalkozások csak így tudnak ügyfelet szerezni, szakmailag a legtöbb esetben minősíthetetlen az általuk végzett szolgáltatás, a cégeljárás kimenetele kétséges.

Feltérképezték a cégtemetőket (mno.hu)
Ezernyolcszáz cég a Podmaniczky utcában
(index.hu)