Cégalapítás info vonal: +36 30 220 1100

info@cegalapitas.net

749033 - M.n.s. egyéb igazságügyi szakértő

Ebbe a tételbe tartozik:
- az egyéb m.n.s. igazságügyi szakértő
Nem ebbe a tételbe tartozik:
- az igazságügyi kézírásszakértői tevékenység, lásd: 749032 - Igazságügyi szakértés kriminalisztikai területen
- az igazságügyi állategészségügyi szakértés, lásd: 749039 - Igazságügyi állategészségügyi szakértés
- az igazságügyi szakértés ipari területeken, lásd: 749043 - Igazságügyi szakértés közlekedési és ipari területeken (kivéve: élelmiszeripar)
- az igazságügyi szakértés élelmiszer-ipari területen, lásd: 749049 - Igazságügyi szakértés mező- és erdőgazdálkodási, élelmiszer-ipari területen

Engedélyköteles a tevékenység?

Máshova nem sorolt egyéb igazságügyi szakértő.

A tevékenységhez külön engedély szükséges!

A tevékenységhez bejelentés NEM szükséges!

Engedélyező hatóság: Az igazságügyi szakértő az igazságügyi szakértői tevékenységet önálló tevékenységként, egyéni vállalkozóként, társaság vagy szolgáltató tagjaként vagy alkalmazottjaként, illetve igazságügyi szakértői intézmény vagy igazságügyi szakértői intézet, igazságügyi szakértői testület vagy más szerv nevében végezheti.

Az igazságügyért felelős miniszter az igazságügyi szakértő részére a 19/2006. (IV. 24.) IM rendelet mellékletében meghatározott igazságügyi szakértői igazolványt ad ki.

Az igazolvány a szakértőnek az igazságügyi szakértői tevékenység végzésére való jogosultságát igazolja, és - a személyazonosság igazolását kivéve - egyéb személyi okmány felmutatása nélkül is tanúsítja a benne foglalt adatokat. Az igazolványt a szakértő kizárólag az igazságügyi szakértői tevékenysége során használhatja fel.

Engedélyt előíró jogforrás: 2016. évi XXIX. törvény

19/2006. (IV. 24.) IM rendelet

Szolgáltatás piacfelügeleti hatóság által vezetett internetes nyilvántartás: https://inyr.im.gov.hu/Szakertok

Cégtemetők közé jegyezné be a cégét?

Az mno.hu és az index.hu alábbi cikkeiben olvashat a cégtemetőnek nevezett (egyébként cégalapítást is végző) szolgáltató esetéről.

Mi azt valljuk, hogy egy komoly vállalkozó nem kötheti össze a cégét semmilyen szinten ilyen jellegű kétes szolgáltatásokkal, amelyek indokolatlanul az adóhatóság kiemelt célpontjává teszik vállalkozását.

A fapados szolgáltatókat és cégtemetőket leginkább az ingyenes szolgáltatások és pár ezer forintos költségek jellemzik.

Ezek a vállalkozások csak így tudnak ügyfelet szerezni, szakmailag a legtöbb esetben minősíthetetlen az általuk végzett szolgáltatás, a cégeljárás kimenetele kétséges.

Feltérképezték a cégtemetőket (mno.hu)
Ezernyolcszáz cég a Podmaniczky utcában
(index.hu)