Cégalapítás info vonal: +36 30 220 1100

info@cegalapitas.net

811001 - Építményüzemeltetés Házfelügyelői szolgáltatás

Ebbe a tételbe tartozik:
- az ügyfél létesítményein belül végzett összetett kisegítő szolgáltatások, pl. általános belső takarítás, a kisebb javítás, karbantartás, szemételszállítás, őrző és biztonsági szolgáltatás, postázás, recepciós tevékenység, házimosoda stb.
- az építmény-üzemeltetés irányítása
Nem ebbe a tételbe tartozik:
- a csak egy kisegítő tevékenység (pl. általános belső takarítás) vagy csak egy szolgáltatás (pl. biztonsági őrzés) végzése, lásd: a tartalmilag megfelelő szakágazatot
- az irányító- és kiszolgáló személyzet biztosítása az ügyfél létesítményében elvégzendő teljes körű szolgáltatáshoz, mint pl. hotel, étterem, bánya és kórház, lásd: a tevékenység szakágazatát

Engedélyköteles a tevékenység?

A tevékenységhez külön engedély NEM szükséges! A tevékenységhez bejelentés NEM szükséges!


Cégtemetők közé jegyezné be a cégét?

Az mno.hu és az index.hu alábbi cikkeiben olvashat a cégtemetőnek nevezett (egyébként cégalapítást is végző) szolgáltató esetéről.

Mi azt valljuk, hogy egy komoly vállalkozó nem kötheti össze a cégét semmilyen szinten ilyen jellegű kétes szolgáltatásokkal, amelyek indokolatlanul az adóhatóság kiemelt célpontjává teszik vállalkozását.

A fapados szolgáltatókat és cégtemetőket leginkább az ingyenes szolgáltatások és pár ezer forintos költségek jellemzik.

Ezek a vállalkozások csak így tudnak ügyfelet szerezni, szakmailag a legtöbb esetben minősíthetetlen az általuk végzett szolgáltatás, a cégeljárás kimenetele kétséges.

Feltérképezték a cégtemetőket (mno.hu)
Ezernyolcszáz cég a Podmaniczky utcában
(index.hu)