Cégalapítás info vonal: +36 30 220 1100

info@cegalapitas.net

823004 - Konferencia-, kongresszusszervezés

Ebbe a tételbe tartozik:
- a kongresszusok, szakmai konferenciák, tudományos rendezvények szervezése és menedzselése a szokásos segítség nyújtással és szolgáltatásokkal, saját vagy más alkalmazottaival, magába foglalva a következő elemeket:
- tanácsadás, konzultáció figyelembe véve a rendezvényszervezés összes aspektusát, beleértve a célok meghatározását, finanszírozását pl. szponzorokon kiállítókon keresztül, kölcsön- ill. regisztrációs díjak beszedésével, bevételek és ráfordítások megbecsülése és egyéb más
pénzügyi szempontokat
- segítségnyújtás a helyszín, találkozóhely kiválasztásában, megvalósíthatóságban és a tárgyalásokban
- konferencia, kongresszus marketing- és PR- munkái, kapcsolat az előadókkal
- gondoskodás a titkárságról, az adminisztrációs szolgáltatásokról, irodai eszközökről és személyzetről a konferenciára bejelentkezéshez, konferencia adminisztrációja, dokumentumok és összefoglalók kezelése, dokumentumok fordítása stb.
- szimultán előadások megszervezése és egyéb helyszíni szolgáltatások biztosítása
- bejelentkezőrendszer, elektronikus információ biztosítása
- berendezések biztosítása és felszerelése, mint például az eseménnyel kapcsolatos audiovizuális berendezések
- szállásfoglalás szervezése vagy végzése, beleértve a csoportos kedvezmény elintézését, a résztvevők szállításának biztosítását a helyszínre, étel és ital biztosítása ill. csoportos túra programok szervezése.
Ezeknek a szolgáltatásoknak a kifizetése történhet a szervezők vagy kiállítók által biztosított összegből, vagy a belépési, részvételi díjakból

Engedélyköteles a tevékenység?

A tevékenységhez külön engedély NEM szükséges! A tevékenységhez bejelentés NEM szükséges!


Cégtemetők közé jegyezné be a cégét?

Az mno.hu és az index.hu alábbi cikkeiben olvashat a cégtemetőnek nevezett (egyébként cégalapítást is végző) szolgáltató esetéről.

Mi azt valljuk, hogy egy komoly vállalkozó nem kötheti össze a cégét semmilyen szinten ilyen jellegű kétes szolgáltatásokkal, amelyek indokolatlanul az adóhatóság kiemelt célpontjává teszik vállalkozását.

A fapados szolgáltatókat és cégtemetőket leginkább az ingyenes szolgáltatások és pár ezer forintos költségek jellemzik.

Ezek a vállalkozások csak így tudnak ügyfelet szerezni, szakmailag a legtöbb esetben minősíthetetlen az általuk végzett szolgáltatás, a cégeljárás kimenetele kétséges.

Feltérképezték a cégtemetőket (mno.hu)
Ezernyolcszáz cég a Podmaniczky utcában
(index.hu)