Cégalapítás info vonal: +36 30 220 1100

info@cegalapitas.net

TEÁOR kereséshez írja be a TEÁOR kódot vagy a keresett kifejezést!

9329 teáor - M.n.s. egyéb szórakoztatás, szabadidős tevékenység

Ebbe a szakágazatba tartozik az egyéb máshova nem sorolt szórakoztatás és szabadidős tevékenység (kivéve a vásári és vidámparki szórakoztatást):
- az érmés játékok, játékautomaták üzemeltetése
- a szabadidőpark tevékenysége (szálláshely nélkül)
- a szabadidős közlekedési eszközökhöz kapcsolódó létesítmények üzemeltetése (pl. sporthajókikötő)
- a sípályák üzemeltetése
- a pihenést, szabadidőt szolgáló eszközök kölcsönzése a szabadidős szolgáltatás szerves részeként
- a szabadidő-eltöltés jellegű vásárok, bemutatók
- a strandszolgáltatás, beleértve az ennek keretében végzett strandeszköz-kölcsönzést (pl. fürdőkabin, öltözőszekrény, nyugágy stb.)
- a táncterem, diszkó működtetése

Ebbe a szakágazatba tartozik még:
- a szórakoztatást célzó élő műsorok producereinek és impresszárióinak tevékenysége is, a művészeti és sporteseményeket kivéve (létesítménnyel, vagy anélkül)

Ebbe a szakágazatba tartozik - magyar kiegészítés:
- a tűzijáték, fény- és hangjáték előadás tartása

Nem ebbe a szakágazatba tartozik:
- a felvonók, drótkötélpályák, sí- és drótkötél liftek üzemeltetése, lásd: 4939 teáor - M.n.s. egyéb szárazföldi személyszállítás
- a halászati, horgászati célú vízi utazás, lásd: 5010 teáor - Tengeri személyszállítás, 5030 teáor - Belvízi személyszállítás
- a szabadidőparkban, erdőben, táborhelyen rövid ideig tartózkodó látogatókat kiszolgáló kempingszolgáltatás, lásd: 5530 teáor - Kempingszolgáltatás
- a lakókocsi parkok, táborhelyek, szabadidőtáborok, vadász és horgász táborok, kempingek szolgáltatása, lásd: 5530 teáor - Kempingszolgáltatás
- a diszkók, túlnyomóan italfelszolgálással, lásd: 5630 teáor - Italszolgáltatás
- a színházi, cirkuszi szolgáltatás, lásd: 9001 teáor - Előadó-művészet

---

Sípályák üzemeltetése munkakör

A 9329 feladatai közé tartozik a sípályák üzemeltetése munkakör. Az aktív turizmus fontos és felelősségteljes területe, amely vonzó lehetőségeket kínál az évszakos sí és snowboard szerelmeseinek. 

Az üzemeltetők felelősek a sípályák és az azokhoz kapcsolódó létesítmények felügyeletéért és fenntartásáért. Ennek magában kell foglalnia a pályák sínezését, a hóágyúk használatát, a síliftek és húzólift rendszerek működtetését, valamint a vendégek biztonságának garantálását. 

Azok akik ebben a munkakörben szeretnének dolgozni, azoknak gondoskodniuk kell a sípályák karbantartásáról, a síelők biztonságos elhelyezéséről, a síoktatás és mentőszolgálat koordinálásáról. 

A sípályák üzemeltetése remek lehetőséget kínál azoknak, akik szeretnek a szabadban dolgozni, szeretnek síelni vagy snowboardozni, és élvezik az aktív turizmus szépségeit.

Táncterem, diszkó működtetés tevékenysége

A 9329 között szerepel a táncterem és disco működtetése. Ez egy élénk szórakoztatóipari területet képvisel, ahol a szórakozóhelyek éjszakai életét kell irányítani.

A munkavállalók felelősek a diszkók és tánctermek mindennapi működéséért, beleértve a zenei szórakoztatást, a világítást és a hangtechnikát. A különböző események és bulik szervezésében is részt vesznek, és olyan speciális eseményeket és partikat rendeznek, amelyek vonzzák a látogatókat. 

Az üzemeltetőknek gondoskodniuk kell a biztonsági intézkedések betartásáról, a látogatók kiszolgálásáról és a zavartalan éjszakai élmény biztosításáról. Az együttműködés és jó kommunikáció a személyzettel és a elengedhetetlen a helyiség sikeres működtetéséhez.

Ez a munkakör izgalmas lehetőségeket kínál azok számára, akik szeretnek aktív szerepet vállalni az éjszakai szórakozás és a vendégek szórakoztatásában, valamint élvezik az éjszakai élet vibrálását.

Engedélyköteles a tevékenység?

A tevékenységhez külön engedély NEM szükséges! A tevékenységhez bejelentés NEM szükséges!


Vissza a listához

 

HOVÁ TARTOZIK A TEVÉKENYSÉGEM?

Amennyiben nem tudja meghatározni, hogy a végezni kívánt tevékenység mely TEÁOR kategóriába tartozik, javasoljuk, hogy keresse a Központi Statisztikai Hivatalt, portálunk szakértői ugyanis cégeljárási kérdésekben tudnak segíteni. Egyéni vállalkozásokkal nem foglalkozunk.


TEVÉKENYSÉGI ENGEDÉLY

Ha jogszabály valamely gazdasági tevékenység gyakorlását hatósági engedélyhez köti, a társaság e tevékenységet a jogerős hatósági engedély alapján kezdheti meg. 

Jogszabály által képesítéshez kötött tevékenységet a gazdasági társaság akkor végezhet, ha az e tevékenységben személyes közreműködést vállaló tagja, vagy a társasággal munkavégzésre irányuló polgári jogi vagy munkajogi jogviszonyban álló legalább egy személy a képesítési követelménynek megfelel.

TEVÉKENYSÉG BEJEGYZÉSE / MÓDOSÍTÁSA / BŐVÍTÉSE

A bejegyzési kérelem benyújtásakor a cég köteles megjelölni főtevékenységét és további tevékenységi köreit azok mindenkor hatályos TEÁOR nómenklatúra szerinti megjelölésével. A cégbíróság a cég bejegyzésekor elektronikus úton értesíti az állami adóhatóságot a cég főtevékenységéről és további tevékenységi köreiről.

A cégbíróság az adóhatóság elektronikus értesítése alapján, hivatalból jegyzi be a cég főtevékenységének és további tevékenységi köreinek változásait, a mindenkor hatályos TEÁOR nómenklatúra szerinti megjelöléssel. Az adat bejegyzése és közzététele automatikusan történik meg, tehát a bejegyzést nem cégmódosítás keretében, hanem a NAV-hoz történő bejelentéssel kell elvégezni. 

A társaság főtevékenységnek nem minősülő tevékenységi körének megváltoztatásáról a legfőbb szerv egyszerű szótöbbséggel hoz határozatot.

Ha a létesítő okirat módosítása kizárólag a cég tevékenységi körét érinti - kivéve ha az a cég létesítő okiratbeli főtevénységének változása -, nem szükséges változásbejegyzési kérelem benyújtása, hanem a cég a létesítő okirat módosításáról szóló okiratot a következő változásbejegyzési kérelem mellékleteként köteles benyújtani és a kérelemhez csatolandó egységes szerkezetbe foglalt létesítő okiratban kell átvezetnie a cég tevékenységét érintő változást is.Cégalapítás online

Cégtemetők közé jegyezné be a cégét?

Az mno.hu és az index.hu alábbi cikkeiben olvashat a cégtemetőnek nevezett (egyébként cégalapítást is végző) szolgáltató esetéről.

Mi azt valljuk, hogy egy komoly vállalkozó nem kötheti össze a cégét semmilyen szinten ilyen jellegű kétes szolgáltatásokkal, amelyek indokolatlanul az adóhatóság kiemelt célpontjává teszik vállalkozását.

A fapados szolgáltatókat és cégtemetőket leginkább az ingyenes szolgáltatások és pár ezer forintos költségek jellemzik.

Ezek a vállalkozások csak így tudnak ügyfelet szerezni, szakmailag a legtöbb esetben minősíthetetlen az általuk végzett szolgáltatás, a cégeljárás kimenetele kétséges.

Feltérképezték a cégtemetőket (mno.hu)
Ezernyolcszáz cég a Podmaniczky utcában
(index.hu)