Cégalapítás info vonal: +36 30 220 1100

info@cegalapitas.net

016401 - Vetési célú magfeldolgozás

Ebbe a tételbe tartozik:
- az azon betakarítás utáni tevékenység, amely a vetőmag minőségének javítását célozza a magok megtisztításával hulladéktól, a méret alatti, az éretlen, vagy a károsodott, sérült vetőmagok eltávolításával, illetve a vetőmagok tárolási célú szárításával. A tevékenység tartalmazza az értékesítésig végzett szárítást, tisztítást, osztályozást, kezelést stb. A genetikailag módosított vetőmagok kezelése is ebbe a kategóriába tartozik.
Nem ebbe a tételbe tartozik:
- a vetőmagok termesztése, lásd: 011 és 012 alágazat
- a magok feldolgozása olajtermelés céljából, lásd: 104101 - Olaj gyártása (nem saját termelésű alapanyagból), 104102 - Olaj gyártása (saját termelésű alapanyagból)
- a vetőmag jellemzőinek megváltoztatása érdekében végzett kutatás-fejlesztés, lásd: 721101 - Biotechnológiai kutatás, fejlesztés

Engedélyköteles a tevékenység?

A tevékenységhez külön engedély NEM szükséges! A tevékenységhez bejelentés NEM szükséges!


Cégtemetők közé jegyezné be a cégét?

Az mno.hu és az index.hu alábbi cikkeiben olvashat a cégtemetőnek nevezett (egyébként cégalapítást is végző) szolgáltató esetéről.

Mi azt valljuk, hogy egy komoly vállalkozó nem kötheti össze a cégét semmilyen szinten ilyen jellegű kétes szolgáltatásokkal, amelyek indokolatlanul az adóhatóság kiemelt célpontjává teszik vállalkozását.

A fapados szolgáltatókat és cégtemetőket leginkább az ingyenes szolgáltatások és pár ezer forintos költségek jellemzik.

Ezek a vállalkozások csak így tudnak ügyfelet szerezni, szakmailag a legtöbb esetben minősíthetetlen az általuk végzett szolgáltatás, a cégeljárás kimenetele kétséges.

Feltérképezték a cégtemetőket (mno.hu)
Ezernyolcszáz cég a Podmaniczky utcában
(index.hu)