Cégalapítás info vonal: +36 30 220 1100

info@cegalapitas.net

TEÁOR kereséshez írja be a TEÁOR kódot vagy a keresett kifejezést!

7311 teáor - Reklámügynöki tevékenység

Ez a szakágazat felöleli a hirdetési szolgáltatás teljes skáláját (saját megvalósítással, illetve alvállalkozó bevonásával) beleértve a tanácsadást, a kreatív szolgáltatást, hirdetési anyagok előállítását és vételét.
_x000D_
Ebbe a szakágazatba tartozik:
- a hirdetési kampány tervezése és megvalósítása:
- hirdetések tervezése és elhelyezése újságban, folyóiratban, rádióban, televízióban, interneten és egyéb médiában
- szabadtéri hirdetés tervezése és elhelyezése, így pl. hirdetőtábla, falfelület, faliújság és állvány, kirakatrendezés, bemutatóterem tervezése, hirdetések elhelyezése autókon, buszokon stb.
- légi hirdetés
- hirdetési anyagok és minták terjesztése vagy kézbesítése
- standok és egyéb bemutatók, illetve hirdetési helyek készítése
- a marketingkampány szervezése és lebonyolítása, illetve a vevőkör megcélzására irányuló egyéb hirdetési szolgáltatás:
- termékpromóció (termékbevezetés),
- értékesítési helyi marketing (point-of-sale)
- levélben továbbított hirdetés
- marketingtanácsadás

Nem ebbe a szakágazatba tartozik:
- a hirdetési anyag kiadása, lásd: 5819 teáor - Egyéb kiadói tevékenység
- a televízió- és filmreklám elkészítése, lásd: 5911 teáor - Film-, video-, televízióműsor-gyártás
- a rádióreklám elkészítése, lásd: 5920 teáor - Hangfelvétel készítése, kiadása
- a piackutatás, lásd: 7320 teáor - Piac-, közvélemény-kutatás
- a reklámfotózás, lásd: 7420 teáor - Fényképészet
- a levelezéssel kapcsolatos tevékenység (címzés, csoportosítás stb), lásd: 8219 teáor - Fénymásolás, egyéb irodai szolgáltatás
- a kongresszusok, konferenciák és kereskedelmi bemutatók szervezése, lásd: 8230 teáor - Konferencia, kereskedelmi bemutató szervezése

Nem ebbe a szakágazatba tartozik - magyar kiegészítés:
- a reklámok grafikai tervezése, lásd: 7410 teáor - Divat-, formatervezés

---

Reklámügynöki tevékenység

A 7311 az üzleti világ izgalmas és kreatív szegmensébe kalauzol minket. Ennek a pozíciónak a lényege az ügyfeleknek való hatékony reklámkampányok kialakítása és megvalósítása. 

A reklámügynökök felmérik az ügyfelek igényeit, és egyedi stratégiákat fejlesztenek ki, amelyek célzottan érik el a célcsoportot. A kreativitásuknak köszönhetően képesek eredeti és lebilincselő reklámokat alkotni, amelyek segítenek növelni az ügyfél márkájának ismertségét és eladásait. 

Emellett a reklámügynökök figyelemmel kísérik a piaci trendeket és az online platformokat is használják, hogy az ügyfelek eljussanak a megfelelő közönséghez. Az ügynökök közötti szoros együttműködés és a kiváló kommunikációs készségek kiemelkedő fontossággal bírnak, mivel ezek teszik lehetővé a sikeres kampányok megvalósítását és az ügyfelek elégedettségét.

A reklámügynöki tevékenység olyan munkakör, amely izgalmas lehetőséget kínál a kreativitás, az ügyfélkapcsolatok és a vállalkozói szellem iránt érdeklődőknek, akik szeretnék meghódítani az üzleti világ dinamikus területét.

Marketing tanácsadás tevékenysége

A 7311 közé tartozik a marketing tanácsadás is, amely kulcsfontosságú szerepet játszik az üzleti siker elérésében és a piaci versenyképesség növelésében. Ebben a pozícióban dolgozó szakemberek célja az ügyfelek marketingstratégiáinak hatékony fejlesztése. 

A marketing tanácsadók alapos piackutatást végeznek, hogy megértsék az ügyfelek célcsoportját, versenytársait és piaci lehetőségeit. Az ügyfél egyedi igényei alapján készítenek személyre szabott marketingterveket, amelyek a márkaépítést, a termékek vagy szolgáltatások népszerűsítését, valamint az eladások és bevétel növelését célozzák.

Az ügyfélkapcsolatok kiemelkedő fontossággal bírnak, mivel a tanácsadók rendszeres konzultációkon vesznek részt az ügyfelekkel, figyelemmel kísérik a stratégiák hatékonyságát és szükség esetén módosításokat javasolnak.

Az eredmények alapján mérik a marketingtevékenységek sikerét, és szakértelmükkel segítik az ügyfeleket abban, hogy az egyre változó piaci környezetben hatékonyan alkalmazkodjanak és kitűnjenek a versenytársak közül. 

Engedélyköteles a tevékenység?

A tevékenységhez külön engedély NEM szükséges! A tevékenységhez bejelentés NEM szükséges!


Vissza a listához

 

HOVÁ TARTOZIK A TEVÉKENYSÉGEM?

Amennyiben nem tudja meghatározni, hogy a végezni kívánt tevékenység mely TEÁOR kategóriába tartozik, javasoljuk, hogy keresse a Központi Statisztikai Hivatalt, portálunk szakértői ugyanis cégeljárási kérdésekben tudnak segíteni. Egyéni vállalkozásokkal nem foglalkozunk.


TEVÉKENYSÉGI ENGEDÉLY

Ha jogszabály valamely gazdasági tevékenység gyakorlását hatósági engedélyhez köti, a társaság e tevékenységet a jogerős hatósági engedély alapján kezdheti meg. 

Jogszabály által képesítéshez kötött tevékenységet a gazdasági társaság akkor végezhet, ha az e tevékenységben személyes közreműködést vállaló tagja, vagy a társasággal munkavégzésre irányuló polgári jogi vagy munkajogi jogviszonyban álló legalább egy személy a képesítési követelménynek megfelel.

TEVÉKENYSÉG BEJEGYZÉSE / MÓDOSÍTÁSA / BŐVÍTÉSE

A bejegyzési kérelem benyújtásakor a cég köteles megjelölni főtevékenységét és további tevékenységi köreit azok mindenkor hatályos TEÁOR nómenklatúra szerinti megjelölésével. A cégbíróság a cég bejegyzésekor elektronikus úton értesíti az állami adóhatóságot a cég főtevékenységéről és további tevékenységi köreiről.

A cégbíróság az adóhatóság elektronikus értesítése alapján, hivatalból jegyzi be a cég főtevékenységének és további tevékenységi köreinek változásait, a mindenkor hatályos TEÁOR nómenklatúra szerinti megjelöléssel. Az adat bejegyzése és közzététele automatikusan történik meg, tehát a bejegyzést nem cégmódosítás keretében, hanem a NAV-hoz történő bejelentéssel kell elvégezni. 

A társaság főtevékenységnek nem minősülő tevékenységi körének megváltoztatásáról a legfőbb szerv egyszerű szótöbbséggel hoz határozatot.

Ha a létesítő okirat módosítása kizárólag a cég tevékenységi körét érinti - kivéve ha az a cég létesítő okiratbeli főtevénységének változása -, nem szükséges változásbejegyzési kérelem benyújtása, hanem a cég a létesítő okirat módosításáról szóló okiratot a következő változásbejegyzési kérelem mellékleteként köteles benyújtani és a kérelemhez csatolandó egységes szerkezetbe foglalt létesítő okiratban kell átvezetnie a cég tevékenységét érintő változást is.Cégalapítás online

Cégtemetők közé jegyezné be a cégét?

Az mno.hu és az index.hu alábbi cikkeiben olvashat a cégtemetőnek nevezett (egyébként cégalapítást is végző) szolgáltató esetéről.

Mi azt valljuk, hogy egy komoly vállalkozó nem kötheti össze a cégét semmilyen szinten ilyen jellegű kétes szolgáltatásokkal, amelyek indokolatlanul az adóhatóság kiemelt célpontjává teszik vállalkozását.

A fapados szolgáltatókat és cégtemetőket leginkább az ingyenes szolgáltatások és pár ezer forintos költségek jellemzik.

Ezek a vállalkozások csak így tudnak ügyfelet szerezni, szakmailag a legtöbb esetben minősíthetetlen az általuk végzett szolgáltatás, a cégeljárás kimenetele kétséges.

Feltérképezték a cégtemetőket (mno.hu)
Ezernyolcszáz cég a Podmaniczky utcában
(index.hu)