Cégalapítás info vonal: +36 30 220 1100

info@cegalapitas.net

TEÁOR kereséshez írja be a TEÁOR kódot vagy a keresett kifejezést!

9604 teáor - Fizikai közérzetet javító szolgáltatás

Ebbe a szakágazatba tartozik:

---

Törökfürdők tevékenysége

Olyan szakágazatot foglal magában, amelyben a törökfürdők üzemeltetése és működtetése központi szerepet kap. Ez a munkakör a vendégek ellátását és kényelmét szolgálja a hagyományos törökfürdőkben.

A törökfürdőkben olyan tevékenységek zajlanak, mint a gőzfürdők és szaunák üzemeltetése, a vendégek fogadása és tájékoztatása, valamint a fürdőkben nyújtott különféle szolgáltatások koordinálása.

A törökfürdőkben dolgozó szakemberek felelősek a vendégek kényelméért és biztonságáért. Feladataik közé tartozik a fürdőhelyiségek tisztán tartása és karbantartása, valamint az üzemeltetési folyamatok felügyelete.

Emellett gondoskodnak arról, hogy a vendégek megkapják a szükséges információkat a fürdő használatával és a rendelkezésre álló szolgáltatásokkal kapcsolatban.

Az odafigyelés, vendégcentrikusság és a fürdők hagyományainak tisztelete kiemelt fontosságú a törökfürdők tevékenységében dolgozó szakemberek számára.

Szoláriumok tevékenysége

A szoláriumokban a napozás mesterséges formáját kínálják, ahol a vendégek biztonságos körülmények között érhetik el a barnulást. A szoláriumokban dolgozók  felelősek a vendégekkel való foglalkozásért.

A 9604 teáor munkakör feladatai közé tartozik a szoláriumok napi üzemeltetése és karbantartása, beleértve a gépek tisztítását és sterilizálását is. A szakemberek gondoskodnak arról, hogy a szoláriumok biztonságosak legyenek, és megfelelően működjenek a vendégek számára.

Emellett tájékoztatják a vendégeket a szolárium használatával kapcsolatos előírásokról, a bőrtípusuknak megfelelő expozícióról és az egészségre vonatkozó iránymutatásokról.

A szoláriumokról szóló munkakörben a szakemberek figyelemmel kísérik a vendégek napozási folyamatát, és segítenek a megfelelő expozíció időzítésében. Emellett tanácsokat adnak a bőrápolásról, a bőrtípushoz illő krémek és kiegészítők kiválasztásáról, hogy a vendégek számára a legoptimálisabb eredményt érjék el.

A szoláriumok munkaköre különleges figyelmet és gondoskodást igényel a vendégek biztonságának és elégedettségének érdekében. A dolgozoknak naprakész információval kell rendelkezniük a napozás és a bőrápolás terén, valamint képesnek kell lenniük a vendégekkel való kommunikációra és tanácsadásra.

Fogyasztó és karcsúsítószalonok tevékenysége

Ez a 9604 teáor munkakör a fogyasztással és karcsúsítással kapcsolatos szépség és testkezelések nyújtását foglalja magában. Ezek a szalonok olyan szolgáltatásokat kínálnak, amelyek segíthetnek a vendégeknek az alakformálásban, testsúlycsökkentésben, cellulitisz kezelésében és általános testkontúr javításában.

A fogyasztó és karcsúsítószalonokban dolgozó szakemberek felelnek a vendégekkel való foglalkozásért és a speciális kezelések végrehajtásáért. A munkakör feladatai közé tartozik a vendégekkel való konzultáció, ahol meghallgatják az igényeiket és céljaikat, majd személyre szabott programokat és kezeléseket kínálnak nekik.

A szakemberek ismertetik a különböző eljárásokat, például a zsírbontó kezeléseket, elektromos stimulációt vagy más testkontúr javító technikákat. A szalonokban dolgozó szakemberek rendszeresen értékelik a vendégek fejlődését, és szükség esetén módosítják a programokat a legjobb eredmény elérése érdekében.

A fogyasztó és karcsúsítószalonokban dolgozó szakembereknek tapasztaltaknak kell lenniük az adott területen, és ismerniük kell az alkalmazott kezeléseket. Emellett fontos, hogy képesek legyenek a vendégekkel támogató és empátiás módon kommunikálni, és segíteni nekik a fogyás és karcsúsítás útján.

Az eredmények nyomon követése és a vendégek biztonsága és elégedettsége kiemelt fontosságú a munkakörben. A fogyasztó és karcsúsítószalonokról szóló munkakör különleges figyelmet és szaktudást igényel az alakformálás és testkontúr javítás területén. 

A szakembereknek lehetőséget kell adniuk a vendégeknek az önbizalom és önbecsülés növelésére, miközben támogatják és segítik őket az elérni kívánt célok elérése érdekében.

Masszázsszalonok tevékenysége

A masszázsszalonokban dolgozó szakemberek felelősek a vendégek testi és lelki kényelméért, valamint a masszázs kezelések végrehajtásáért. A munkakör feladatai közé tartozik a vendégekkel való konzultáció és az egyedi igények felmérése.

A masszázs terapeuták megismerik a vendégek egészségi állapotát, panaszait és céljait, hogy a legmegfelelőbb kezelést nyújthassák számukra. Ezután alkalmazzák a különböző masszázstechnikákat, például a svéd, thai, mélyszöveti vagy reflexológiai masszázst a testi feszültség oldására, az izomlazításra és a relaxáció elősegítésére.

A masszázsszalonokban dolgozó szakemberek figyelnek a vendégek reakcióira és visszajelzéseire a kezelések során, és igyekeznek megfelelni az egyéni igényeknek és preferenciáknak.

Emellett fontos, hogy a masszázs terapeuták képesek legyenek megfelelő kommunikációval és tapintattal kezelni a vendégeket, és biztosítani a nyugodt, biztonságos és kényelmes környezetet a kezelésekhez.

A masszázsszalonokban dolgozó szakembereknek rendelkezniük kell a megfelelő képzettséggel és tapasztalattal a masszázs technikák terén. A képzettség mellett fontos, hogy empátiával és figyelemmel tudjanak lenni a vendégek szükségleteire, és képesek legyenek egyéni kezelési tervet kialakítani. A vendégek elégedettsége és a testi-lelki egészségük támogatása kiemelt fontosságú ebben a munkakörben.

- szaunák és gőzfürdők, gyógyfürdők,  stb. tevékenysége

Nem ebbe a szakágazatba tartozik:
- az orvosi gyógymasszázs és terápia, lásd: 8690 teáor - Egyéb humán-egészségügyi ellátás
- a fitnesz- és testépítő klubok és létesítmények tevékenysége, lásd: 9313 teáor - Testedzési szolgáltatás

Engedélyköteles a tevékenység?

A tevékenységhez külön engedély NEM szükséges! A tevékenységhez bejelentés NEM szükséges!


Vissza a listához

 

HOVÁ TARTOZIK A TEVÉKENYSÉGEM?

Amennyiben nem tudja meghatározni, hogy a végezni kívánt tevékenység mely TEÁOR kategóriába tartozik, javasoljuk, hogy keresse a Központi Statisztikai Hivatalt, portálunk szakértői ugyanis cégeljárási kérdésekben tudnak segíteni. Egyéni vállalkozásokkal nem foglalkozunk.


TEVÉKENYSÉGI ENGEDÉLY

Ha jogszabály valamely gazdasági tevékenység gyakorlását hatósági engedélyhez köti, a társaság e tevékenységet a jogerős hatósági engedély alapján kezdheti meg. 

Jogszabály által képesítéshez kötött tevékenységet a gazdasági társaság akkor végezhet, ha az e tevékenységben személyes közreműködést vállaló tagja, vagy a társasággal munkavégzésre irányuló polgári jogi vagy munkajogi jogviszonyban álló legalább egy személy a képesítési követelménynek megfelel.

TEVÉKENYSÉG BEJEGYZÉSE / MÓDOSÍTÁSA / BŐVÍTÉSE

A bejegyzési kérelem benyújtásakor a cég köteles megjelölni főtevékenységét és további tevékenységi köreit azok mindenkor hatályos TEÁOR nómenklatúra szerinti megjelölésével. A cégbíróság a cég bejegyzésekor elektronikus úton értesíti az állami adóhatóságot a cég főtevékenységéről és további tevékenységi köreiről.

A cégbíróság az adóhatóság elektronikus értesítése alapján, hivatalból jegyzi be a cég főtevékenységének és további tevékenységi köreinek változásait, a mindenkor hatályos TEÁOR nómenklatúra szerinti megjelöléssel. Az adat bejegyzése és közzététele automatikusan történik meg, tehát a bejegyzést nem cégmódosítás keretében, hanem a NAV-hoz történő bejelentéssel kell elvégezni. 

A társaság főtevékenységnek nem minősülő tevékenységi körének megváltoztatásáról a legfőbb szerv egyszerű szótöbbséggel hoz határozatot.

Ha a létesítő okirat módosítása kizárólag a cég tevékenységi körét érinti - kivéve ha az a cég létesítő okiratbeli főtevénységének változása -, nem szükséges változásbejegyzési kérelem benyújtása, hanem a cég a létesítő okirat módosításáról szóló okiratot a következő változásbejegyzési kérelem mellékleteként köteles benyújtani és a kérelemhez csatolandó egységes szerkezetbe foglalt létesítő okiratban kell átvezetnie a cég tevékenységét érintő változást is.Cégalapítás online

Cégtemetők közé jegyezné be a cégét?

Az mno.hu és az index.hu alábbi cikkeiben olvashat a cégtemetőnek nevezett (egyébként cégalapítást is végző) szolgáltató esetéről.

Mi azt valljuk, hogy egy komoly vállalkozó nem kötheti össze a cégét semmilyen szinten ilyen jellegű kétes szolgáltatásokkal, amelyek indokolatlanul az adóhatóság kiemelt célpontjává teszik vállalkozását.

A fapados szolgáltatókat és cégtemetőket leginkább az ingyenes szolgáltatások és pár ezer forintos költségek jellemzik.

Ezek a vállalkozások csak így tudnak ügyfelet szerezni, szakmailag a legtöbb esetben minősíthetetlen az általuk végzett szolgáltatás, a cégeljárás kimenetele kétséges.

Feltérképezték a cégtemetőket (mno.hu)
Ezernyolcszáz cég a Podmaniczky utcában
(index.hu)