Cégalapítás info vonal: +36 30 220 1100

info@cegalapitas.net

012802 - Gyógynövénytermesztés

Ebbe a tételbe tartozik:
- a gyógynövény (pl. kamilla, körömvirág) termesztése és nem elkülönülten, természetes körülmények között végzett szárítása
Nem ebbe a tételbe tartozik:
- a gyógynövények elkülönülten (díjazásért vagy szerződéses alapon), természetes körülmények között végzett szárítása, lásd: 016303 - Gyógynövény előkészítés
- a gyógynövények ipari gépekkel végzett szárítása, lásd: 108302 - Gyógytea feldolgozása (nem saját termelésű alapanyagból), 108303 - Gyógytea feldolgozása (saját termelésű alapanyagból)
- a gyógynövények feldolgozása emberi fogyasztásra kész gyógyteává, lásd 108302 - Gyógytea feldolgozása (nem saját termelésű alapanyagból), 108303 - Gyógytea feldolgozása (saját termelésű alapanyagból)

Engedélyköteles a tevékenység?

A tevékenységhez külön engedély NEM szükséges! A tevékenységhez bejelentés NEM szükséges!


Cégtemetők közé jegyezné be a cégét?

Az mno.hu és az index.hu alábbi cikkeiben olvashat a cégtemetőnek nevezett (egyébként cégalapítást is végző) szolgáltató esetéről.

Mi azt valljuk, hogy egy komoly vállalkozó nem kötheti össze a cégét semmilyen szinten ilyen jellegű kétes szolgáltatásokkal, amelyek indokolatlanul az adóhatóság kiemelt célpontjává teszik vállalkozását.

A fapados szolgáltatókat és cégtemetőket leginkább az ingyenes szolgáltatások és pár ezer forintos költségek jellemzik.

Ezek a vállalkozások csak így tudnak ügyfelet szerezni, szakmailag a legtöbb esetben minősíthetetlen az általuk végzett szolgáltatás, a cégeljárás kimenetele kétséges.

Feltérképezték a cégtemetőket (mno.hu)
Ezernyolcszáz cég a Podmaniczky utcában
(index.hu)