Cégalapítás info vonal: +36 30 220 1100

info@cegalapitas.net

110302 - Gyümölcsbortermelés (saját termelésű alapanyagból)

Ebbe a tételbe tartozik a saját termelésű alapanyagból:
- az erjesztett, de nem desztillált szeszes ital (rizspálinka, almabor, körtebor és más gyümölcsborok, valamint alkoholtartalmú italkeverékek) gyártása
- mézbort és más gyümölcsbort tartalmazó kevert italok gyártása
Nem ebbe a tételbe tartozik:
- a cefre lepárlása, lásd 110102 - Pálinka készítése (nem saját termelésű alapanyagból), 110104 - Pálinka készítése (saját termelésű alapanyagból)
- a malátasörrel, növényekkel vagy aromatikus anyagokkal ízesített szőlőbor gyártása, lásd: 110201 - Bortermelés (nem saját termelésű alapanyagból) m.n.s.
- a bortermelés (vásárolt szőlőből), lásd: 110201 - Bortermelés (nem saját termelésű alapanyagból) m.n.s.
- a bortermelés (saját termelésű alapanyagból), lásd: 110203 - Szőlőmust-, bortermelés (saját termelésű alapanyagból)
- a gyümölcsbortermelés (nem saját termelésű alapanyagból), lásd: 110301 - Gyümölcsbor termelése (nem saját termelésű alapanyagból) m.n.s.
- a szeszes italok palackozása és címkézése a termeléstől elkülönülten, lásd: 463401 - Ital nagykereskedelme m.n.s. (ha a tevékenység nagykereskedelem része), illetve 829201 - Csomagolás (ha díjazásért vagy szerződéses alapon végzik)

Cégtemetők közé jegyezné be a cégét?

Az mno.hu és az index.hu alábbi cikkeiben olvashat a cégtemetőnek nevezett (egyébként cégalapítást is végző) szolgáltató esetéről.

Mi azt valljuk, hogy egy komoly vállalkozó nem kötheti össze a cégét semmilyen szinten ilyen jellegű kétes szolgáltatásokkal, amelyek indokolatlanul az adóhatóság kiemelt célpontjává teszik vállalkozását.

A fapados szolgáltatókat és cégtemetőket leginkább az ingyenes szolgáltatások és pár ezer forintos költségek jellemzik.

Ezek a vállalkozások csak így tudnak ügyfelet szerezni, szakmailag a legtöbb esetben minősíthetetlen az általuk végzett szolgáltatás, a cégeljárás kimenetele kétséges.

Feltérképezték a cégtemetőket (mno.hu)
Ezernyolcszáz cég a Podmaniczky utcában
(index.hu)